5.06.2008

DEZBATERI DESPRE DEMOCRATIE SI VOT LA COSTINESTI

Proiectul „Tinerii Votează” lansat în anul 2007 de Centrul pentru Educatie Democratică (CED) si Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă (CRSC) a debutat, anul acesta, la Costinesti. Scopul proiectului constă în stimularea si încurajarea tinerilor să participe la procesul electoral, exercitându-si dreptul de vot.
În acest sezon, campaniei lansată de CED si CRSC sub sloganul „Tinerii Votează” i s-a alăturat si Alianta Natională a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR). Astfel, activitătile campaniei au început în data de 1 mai si vor continua până în data de 27 mai 2008 si se vor desfăsura în peste 30 de localităti din judetele Brăila, Brasov, Buzău, Călărasi, Covasna, Dâmbovita, Galati, Giurgiu, Suceava si Timis.
Prima actiune s-a desfăsurat în perioada 1-2 mai la Costinesti, unde au fost organizate o serie de actiuni ce au pus în dezbatere aspecte ce tin de procesul electoral, cum ar fi campania electorală, neimplicarea tinerilor candidatii pentru alegerile locale si sistemul de vot.
În cadrul actiunilor pentru tineri din statiunea Costinesti, studentii au participat în data de 1 mai la dezbaterea cu tema: „Despre democratie si sistemul de vot”. Invitatul acestui eveniment a fost profesorul Catalin Avramescu de la Facultatea de stiinte Politice a Universitătii Bucuresti, în prezent seful Cancelariei Presedintelui României. La această dezbatere, organizată într-un spatiu neconventional - lângă Obelisc, studentii au discutat timp de câteva ore despre evolutia vietii politice din România în contextul alegerilor locale, precum si despre sistemul de vot din alte state europene sau cel din Statele Unite.
Următoare dezbatere va avea loc în data de 12 mai, la Universitatea de Vest din Timisoara. Campania continuă în această săptămână prin promovarea mesajului nostru în 15 localităti din judetul Dâmbovita, Giurgiu si Ilfov.
Aceste actiuni sunt realizate în cadrul programului „Young People Vote” implementate cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Niciun comentariu: