5.08.2007

Pro Democratia: "Fraudarea referendumului - o amenintare reala"

Cei de la Pro Democratia trag aici un semnal de alarma cu privire la amentarea fraudarii referendumului din 19 mai. Orice joc democratic presupune in primul rand corectitudine -
mai sus, cei de la Pro Democratia atrag atentia asupra posibilitatii votului multiplu.

Filmul urmator va fi destul explicit mai ales ca actiunea a avut loc acum cateva zile:A fost filmat tot la un referendum insa in Egipt si arata un oficial, membru al comisiei, care voteaza in numele altor alegatori. Principiile democratiei sunt incalcate iar aceasta practica se pare ca poate fi intalnita si in alte colturi ale lumii.

Corectitudinea alegerilor poate fi asigurata in primul rand de noi toti. Personal, ca om din mediul ONG fac adesea munca voluntara si cred ca multi romani ar trebui sa se implice pentru buna desfasurare a procesului electoral. Un prim pas poate fi voluntariatul si participarea ca observator la referendum.

Un comentariu:

Fluflu spunea...

Asta nu stiu cat e de amenintare... mai fura omul acolo cateva sute de voturi ca nu se poate sa fie chiar asa pe bune... mai sunt si aia care vor incerca sa-l voteze pe Iliescu si tot asa.

Cea mai tare treaba este legata de buletinele de vot cu DA si NU de le confuzi... genial ala care le-a conceput.