11.17.2007

Impresii la cald - mi-au placut tinerii tulceni


Unul dintre invitatii de astazi, Aurelian Chiriac, ne-a luat-o inainte cu blogul si cu impresiile "la cald" asa ca un prim feed-back despre discutia de astazi oferit de tineri poate fi citit aici si aici.

Daca si ceilalti invitati vor scrie pe blogurile lor, va anuntam cu siguranta insa pana atunci as dori sa remarc un spirit civic extraordinar de dezvoltat in randul tinerilor tulceni. Au fost deschisi, comunicativi, foarte orientati spre Europa si spre valorile europene.

Discutia a fost savuroasa pana in ultima clipa si a fost pentru prima oara cand mi-am spus ca Romania este pe drumul cel bun si ca avem multi tineri cu potential de lideri care au capacitatea de a consolida democratia si de a muta muntii din loc.

Mi-a placut ca am putut initia o dezbatere cu domnul Mănăstireanu Vladimir (sper sa nu-mi poarte pica pentru interventia in forta) si cred ca este un tanar cu potential. La fel, si Aurelian Chiriac mi-a confirmat ca Tulcea are potential de a oferi lideri pe scena politica autohtona.

Reintalnirea cu domnul profesor Radu Carp (Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti) mi-a reamintit de perioada studentiei (cand eram presedinte ASLS am organizat o dezbatere cu ocazia Zilei Europei unde l-am avut invitat alaturi de Adrian Severin).

Tot azi am intalnit-o pentru prima data pe Elena Basescu si mi-a placut ca si-a asumat un rol important in comunicarea cu tinerii (imi dau seama ca nu-i usor sa fii fiica lui Traian Basescu) :) si am vazut ca a avut un mesaj foarte echilibrat.

Nu in ultimul rand, salut prezenta colegei noastre de la Pro Democratia (mi-a daruit un poster foarte haios cu o echipa de fotbal :) electoral) si cred ca a avut cateva interventii necesare. Pe aceasta cale, va recomand sa deveniti obervatori pe 25 noiembrie si sa vedeti cum se castiga voturile.

Eugen Tomac a avut sansa cea mai dificila (sa ne tina in frau) si cred ca a facut o treaba buna ca moderator din partea Centrul pentru Educatie Democratica.

Dezbaterea se muta luni in Bucuresti la Casa de Cultura a Studentilor si va asteptam cu mare interes ;)

Un comentariu:

ileana spunea...

Si mie imi plac tinerii tulceni,nu stiu daca mi-a placut tot asa de tare intalnirea de vineri dar ma bucur ca ne/am cunoscut si multumesc pentru sprijin. Campania go/to/vote s-a urnit simtitor datorita tie.Trimit pe mail niste articole presa locala, probabil azi.
Ileana Ene / APD Tulcea