11.25.2007

Prezenta la vot pana la ora 10:00

Pana la ora 10.00, s-au prezentat 3,79 la suta dintre cetatenii cu drept de vot care si-au prezentat optiunile pentru alegerile europarlamentare, 3, 13 din mediul urban si 4,72 in mediul rural.

24 de judete au avut participari peste media nationala. Cea mai mare participare la vot s-a inregistrat in judetul Teleorman: 5,48% dintre cetatenii cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Alte judete cu o participare mai mare la vot: Tulcea ( 5,37%), Harghita (5,25%), Vrancea (5,08%) si Vaslui (4,95%).Pe ultimele locuri se situeaza Capitala ( 2,69%), judetul Ilfov ( 2,79%), Prahova (3,00%) si Maramures (3, 12%)

11.23.2007

Elodia cautata pentru vot!

Ne alaturam initiativei lui Florin care o cauta pe Elodia pe la I.M.G.B. pentru ca duminica si ea trebuie sa mearga la vot!

Speram ca Elodia sa fie gasita la timp si sa ajunga sa voteze atat la Europarlamentare cat si la Referendum!

11.18.2007

Dezbatere: Procesul electoral in viziunea tinerilor

Luni, 19 noiembrie 2007, ora 17:00, are loc o noua dezbatere publică: „Procesul electoral în viziunea tinerilor” - Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Invitati:
- Radu Carp - profesor Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti
- Cătălin Avramescu – profesor Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti
- Razvan Ionescu – redactor-şef, Evenimentul Zilei
- Andreea Creţulescu – editor, Realitatea TV
- Roberta Anastase –deputat în Parlamentul României, Europarlamentar, candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European
- Daniel Funeriu – profesor cercetător, candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European
- Daciana Sârbu - deputat în Parlamentul României, Europarlamentar, candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European
- Ramona Mănescu – preşedinte Autoritatea pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor, candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European
- Karoly Borbely – preşedinte Autoritatea Naţională pentru Tineret, candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European
- Nicolae Banicioiu - presedinte TSD

Alaturi de ei, reprezentanti ai societatii civile: Eugen Tomac, Valentin Raducanu, Bogdan Gavrila precum si lideri ai organizatiilor de tineret.

Si in cadrul acestei dezbateri va fi prezentat filmul documentar, „Puterea Votului”, realizat de Centrul pentru Educaţie Democratică, în cadrul programului „Young People Vote”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

11.17.2007

Impresii la cald - mi-au placut tinerii tulceni


Unul dintre invitatii de astazi, Aurelian Chiriac, ne-a luat-o inainte cu blogul si cu impresiile "la cald" asa ca un prim feed-back despre discutia de astazi oferit de tineri poate fi citit aici si aici.

Daca si ceilalti invitati vor scrie pe blogurile lor, va anuntam cu siguranta insa pana atunci as dori sa remarc un spirit civic extraordinar de dezvoltat in randul tinerilor tulceni. Au fost deschisi, comunicativi, foarte orientati spre Europa si spre valorile europene.

Discutia a fost savuroasa pana in ultima clipa si a fost pentru prima oara cand mi-am spus ca Romania este pe drumul cel bun si ca avem multi tineri cu potential de lideri care au capacitatea de a consolida democratia si de a muta muntii din loc.

Mi-a placut ca am putut initia o dezbatere cu domnul Mănăstireanu Vladimir (sper sa nu-mi poarte pica pentru interventia in forta) si cred ca este un tanar cu potential. La fel, si Aurelian Chiriac mi-a confirmat ca Tulcea are potential de a oferi lideri pe scena politica autohtona.

Reintalnirea cu domnul profesor Radu Carp (Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti) mi-a reamintit de perioada studentiei (cand eram presedinte ASLS am organizat o dezbatere cu ocazia Zilei Europei unde l-am avut invitat alaturi de Adrian Severin).

Tot azi am intalnit-o pentru prima data pe Elena Basescu si mi-a placut ca si-a asumat un rol important in comunicarea cu tinerii (imi dau seama ca nu-i usor sa fii fiica lui Traian Basescu) :) si am vazut ca a avut un mesaj foarte echilibrat.

Nu in ultimul rand, salut prezenta colegei noastre de la Pro Democratia (mi-a daruit un poster foarte haios cu o echipa de fotbal :) electoral) si cred ca a avut cateva interventii necesare. Pe aceasta cale, va recomand sa deveniti obervatori pe 25 noiembrie si sa vedeti cum se castiga voturile.

Eugen Tomac a avut sansa cea mai dificila (sa ne tina in frau) si cred ca a facut o treaba buna ca moderator din partea Centrul pentru Educatie Democratica.

Dezbaterea se muta luni in Bucuresti la Casa de Cultura a Studentilor si va asteptam cu mare interes ;)

11.15.2007

Tinerii voteaza - dezbatere la Tulcea

Maine, Vineri, 16 noiembrie 2007 vom fi la Tulcea si incepand cu ora 17.00 sunteti invitatii nostri la Consiliul Judeţean unde va avea loc o dezbatere numita „Primul vot pentru tine - primul vot pentru ei”.

Avem invitaţi de seama:

- Radu Carp – profesor, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti

- Gina Marin – redactor şef, cotidian Delta, Tulcea

- Petru Tincoca – redactor politic, cotidian Obiectiv, Tulcea

- Paul Prisada – redactor şef, MBIT TV, Tulcea

- Popa Octavian - candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European

- Mănăstireanu Vladimir - candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European

- Aurelian Chiriac – Director Direcţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea, candidat pentru funcţia de deputat la Parlamentul European

- Reprezentanţi ai Ligii Studenţilor din Tulcea şi ai organizaţiilor de tineret ale partidelor politice.

În cadrul dezbaterii va fi prezentat filmul documentar „Puterea Votului”, realizat de Centrul pentru Educaţie Democratică, în programul „Young People Vote”

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Liga Studenţilor din Tulcea şi Fundaţia „Chance for Life” Tulcea.

Nicolae Ceausescu - candidat la europarlamentare

Cel mai nou blog gasit de noi pe Internet este chiar cel al celebrului dicatator Nicolae Ceausescu aflat (dupa declaratiile dumnealui) in Cuba.

Ceausescu a declarat ca doreste sa candideze la Parlamentul European si este dispus sa faca naveta intre Cuba si Bruxelles daca va fi ales europarlamentar.

Blogul poate fi citit aici...

11.11.2007

Puterea Votului - za muvi!

Studiourile Hollywood va prezinta in premiera pe tara un nou blockbuster: Puterea Votului!

Distributia: Roberta Anastase, Adrian Cioroianu, Daciana Sarbu, Karoly Borbely, Elena Basescu, Irina Tudor, Catalin Avramescu, Dorin Matei, Dan Stoenescu, Valentin Raducanu, Eugen Tomac si Bogdan Gavrila.



Imagine si Montaj: Adrian Rusan
Realizator: Catalin Buznea

11.10.2007

Caravana "Mergi la Vot" In drum spre Covasna


LATER EDIT: poza de la dezbatere.

Este sambata dimineata si suntem iar pe drum!

În judeţul Covasna, vom avea întâlniri cu tinerii de etnie maghiară, dar şi cu tineri români, pentru a discuta despre rolul votului în societatea democratică.

In dimineata asta la ora 11.00, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Tineret va avea loc o întâlnire cu tineri şi membri ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Sfântu Gheorghe, unde se vor purta discuţii privind rolul votului în societatea democratică.

Invitat special:
Cătălin Avramescu – profesor Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti

Voluntarii campaniei vor distribui, în centrul oraşului, 1000 de broşuri ce cuprind documente privind rolul procesului electoral într-o societate democratică. Broşurile vor fi tipărite în limba română şi maghiară.

11.08.2007

Live blogging - Galati: discutam despre democratie si mers la vot


LATER EDIT: foto de la masa rotunda.

Am plecat din Bucuresti la ora 6:00 si acum suntem in Galati. La ora 11:00 va incepe prima dezbatere gazduita de Universitatea Dunarea de Jos.
Vremea e mult mai frumoasa aici :) si abia asteptam sa ne intalnim cu tinerii.

Invitati la dezbatere:
Dinu Gindu - Director Casa de Cultura a Studentilor Galati
Katia Nanu - Redactor Sef "Piata Libera"
Costel Oprea - Redactor Romania Libera
Adriana Ticau - Europarlamentar PSD, candidata la Parlamentul European
Constantin Dumitriu - Viceprimar Galati, PD, candidat la PE
Tania Bogdan - Inspector General Scolar Galati, PNL, candidat PE
Nicolae Hauk - Profesor universitar, PLD, candidat PE
Valentin Raducanu - Coordonator Programe CED
Eugen Tomac - Director CED
Bogdan Gavrila - Director CRSC

:)
Sunt si eu pe lista scurta. Lipseste Sorin Tudor insa il invit pe calea asta la dezbaterea de la Bucuresti.

11.06.2007

Prima dezbatere, joi la Galati

Mda, mergem prin Romania, ne intalnim cu tinerii si punem tara la cale!
Planul este simplu - sa incercam sa mergem in judetele unde prezenta la vot in randul tinerilor a fost una scazuta (pe 19 mai) si sa organizam cateva dezbateri.

Joi, 8 noiembrie, ora 11:00 la Sala Senatului - Universitatea "Dunarea de Jos" are loc prima dezbatere: "Primul vot pentru tine - primul vot pentru Europa" :)

Asteptam tineri de perspectiva, interesati de soarta Romaniei, cu un ridicat simt civic pentru o discutie de zile mari.


Daca te intereseaza mai multe, tel: 0236/321.888, mail: center@democracyeducation.eu
Evenimentul este organizat la Galati impreuna cu partenerii nostri locali: Casa de Cultura a Studentilor, Liga Studentilor si Universitatea "Dunarea de Jos".

Ne-am tras si poster - offline!

Asa cum v-am obisnuit, o sa impanzim orasele tarii cu postere si indemnuri pentru mersul la vot. Campania este pentru tineri asa ca daca vei implini 18 ani pana pe 25 noiembrie, te luam in colimator :)

Ne-am gandit sa le lipim prin autobuze, campusuri studentesti, biblioteci, sali de counter, cantine si pitzerii :)

Alegerile europarlamentare - o noua provocare

Alegerile pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European vor avea loc la 25 noiembrie 2007.
Romania va fi reprezentata in PE de 35 de parlamentari. Conform Tratatului de aderare la UE, tara noastra trebuia sa organizeze alegeri pentru PE pana la sfarsitul acestui an asa ca in ultima clipa ne alegem reprezentantii. Motiv bun sa reincepem campania "Mergi la vot" si de data asta sa organizam si intalniri, discutii, mese rotunde.