7.25.2007

Vara e ca iarna... pentru staff

Chiar daca lumea buna mai trage un chiul si se mai da prin tot felul concedii, mai sunt oameni care mai si muncesc (asta nu-i neaparat un lucru de admirat).

Ce am remarcat in zilele astea de cod portocaliu, sunt micile comentarii de pe blogul "Politica in Romania".

Mircea Geoana nu mai face munca de mantuiala

Si aici ma refer la blogul nascut fortat la referendumul din 19 mai.

Intre timp se pare ca omul a ramas deschis conceptului, si-a insusit criticile a evaluat situatia si este iar pe metereze si se pare ca se tine de blog.

Ii dau o bila alba (furata de la Turcescu chiar inainte sa plece in concediu).

LATER EDIT: Am incercat sa-l caut pe Adrian Nastase in blogroll insa n-am avut noroc. La fel, pe blogul lui Nastase, niciun link spre Geoana.

Sex, politica si electorat

Simpatizantii liberalilor, fie ai PLD, fie ai PNL, sunt mult mai dezinhibati fata de sexualitate, decat cei ai social-democratilor.

Electoratul liberal, fie al PLD, fie al PNL, este cel mai tolerant cu privire la subiecte tabu precum: relatiile sexuale inainte de casatorie, metodele contraceptive, avortul, prostitutia, homosexualitatea sau droguri, releva Barometrul de Opinie Publica lansat ieri de Fundatia Soros si realizat de Gallup Romania.

Intr-un exercitiu realizat de sociologul Mircea Kivu pe baza datelor din sondaj, pe o scara a tolerantei de la -1 la ·1, simpatizantii PLD obtin 0,71%, urmati de simpatizantii liberali cu 0,27% si de cei ai PNG cu 0,235. Alegatorii PNTCD (-0,06%) si ai UDMR (-0,05%) sunt cei mai intoleranti, alaturi de cei nehotarati (-0,19%). Simpatizantii PSD nu stau nici ei prea bine la capitolul dezinhibitii, scorul inregistrat fiind negativ: -0,02.

Adeptii PNG au mai multe experiente sexuale

In proportie de 93%, simpatizantii partidului lui Gigi Becali sunt „foarte” si „destul de multumiti” in legatura cu relatiile de cuplu. Ei sunt urmati in top de adeptii PSD, cu 90%, si de cei ai PRM, 83%. In schimb, electoratul UDMR pe cat este de intolerant, pe atat este de nemultumit de relatia cu partenerul/a de cuplu (78%).

La capitolul relatii sexuale, adeptii PNG sunt cei mai toleranti, 75% dintre intervievati declarand ca au avut relatii sexuale inainte de casatorie. De asemenea, ei conduc si in topul numarului de persoane cu care au avut astfel de relatii, 5,1 persoane fiind media in randul lor. Votantii PD si PRM se bat pentru un loc doi cu 3,9 persoane cu care au avut relatii sexuale, urmati de PLD, cu 3,6. Si cei care ar vota PLD au avut relatii sexuale inainte de prima casatorie (69%), urmati de UDMR, cu 68%.

Barbatii sunt mai toleranti decat femeile, de asemenea tinerii cu varste intre 18 si 34 de ani accepta mai usor discutiile despre sexualitate decat varstnicii peste 65 de ani. Subiectii au fost intrebati si cu cine ar vota la urma-toarele alegeri. Astfel ca PD ar obtine 49% din voturi, la limita obtinerii majoritatii in parlament. Pe locul doi s-ar clasa PSD, cu 20a, iar pe trei PNL, cu 11%. PNG ar fi ultimul partid care ar trece pragul electoral cu 7%, PRM (4%), UDMR (4%), PLD (2%) si PNTCD (1%) ramanand pe din afara.

O alta tema abordata in studiu si care tine de viata politica este gradul de multumire al romanilor. Astfel, un roman considera ca traieste mai bine atunci cand este sanatos, cand are o familie cu care se intelege, cand are o situatie materiala buna si cand are incredere in parlament, guvern si justitie, a aratat sociologul Dumitru Sandu.

Barometrul de Opinie Publica a fost realizat intre 21 mai-4 iunie 2007, pe un esantion de 1.999 de persoane de peste 18 ani, cu o eroare de +/- 2,3%.


Sursa: Evenimentul Zilei